1. liga starších dorostenců
SLP
STP
17
12
STR
PLZ
14
14
DEC
STP
21
7
PLZ
SLP
13
12
STR
DEC
12
19
1. liga mužů - semifinále 1
SLP
STR
28. 4.
11:20
STR
SLP
4. 5.
17:00
1. liga mužů - semifinále 2
STP
BRN
28. 4.
18:00
BRN
STP
4. 5.
19:30
1. liga starších žákyň
TAB
STR
4. 5.
00:00
STR
STP
4. 5.
00:00
TAB
STP
4. 5.
00:00
1. liga žen - o 3 místo
Slávia Hradec Králové
KVS Plzeň
4. 5.
10:00
KVP Přerov dokázal obhájit prvoligový titul
4. 6. 2018

KVP Přerov dokázal obhájit prvoligový titul

KVP Přerov dokázal úspěšně přenést svou formu ze základní části i do play-off, kde porazil pražské kluby Slavii v semifinále a následně i Stepp ve finále. Po roce si tedy přerovský tým odnáší znovu po zásluze zlaté medaile z první české ligy mužů.

Po základní části to vypadalo, že na první místo bude krom Přerova mít zálusk také Kometa Brno, která skončila těsně na druhém místě. Složení nejlepší čtveřice týmů bylo stejné jako loni a krom Přerova a Komety Brno se do ní tedy dostaly i z třetího místa Stepp Praha a ze čtvrtého místa SK Slavia Praha. 

Právě proti Slavii započali muži Přerova i svou jízdu v play-off. Doma v Přerově dvakrát přesvědčivě zvítězili a díky výhrám 11:8 a 8:6 jeli do pražského Podolí za stavu 2:0. Ve třetím zápase série se však Slavii podařilo odpovědět výhrou na penalty a favoritům z Přerova cestu do finále ještě trochu zkomplikovat. Vyrovnanou bitvou byl i čtvrtý zápas, který taktéž došel až do penalt. Tentokrát ale hráči Přerova byli úspěšnější a nakonec vyhráli v sérii 3:1 na zápasy. 

Ve druhé semifinálové sérii se proti sobě postavily týmy pražského Steppu a Komety Brno. Do této série vstoupil lépe pražský tým, když v Brně zvítězil v prvním zápase po penaltách (9:8). Kometa ale hned ve druhém zápase stav vyrovnala a vyhrála vysoko 13:6. V zápase navíc dostala třízápasový trest asi největší opora pražského týmu, Štěpán Rezek, za kopnutí protihráče nad vodou. V Praze této absence Kometa ukázkově využila ve třetím zápase série a zvítězila 8:3. Ve druhém zápase se ale Stepp oklepal a hlavně díky úžasné první polovině, kterou vyhrál 6:0, musely rozhodnout za stavu 2:2 na zápasy až penalty. V těch byli úspěšnější hráči Steppu Praha, kteří se tak dostali do boje o zlato. 

Finále začalo v pražském Podolí, kde se fanoušci vodního póla dočkali dvou nesmírně vyrovnaných zápasů. Přerovu se ale dařilo lépe hlavně díky střelám z dálky. Mladý tým z Prahy navíc hráči Přerova převyšovali svými cennými zkušenostmi a vedení si v obou zápasech uhlídali. Díky vítězstvím 9:7 a 7:6 tak na domácím bazénu hájili vedení 2:0. Poslední zápas série Pražané nezvládli, přestože bylo vidět, jak moc chtějí bojovat. Přerovu se ale dařilo daleko lépe a svého soupeře přehrál na všech frontách. KVP Přerov se výhrou 12:6 podařilo obhájit titul z loňského roku a oslavy tak mohly začít. 

Domácí tým se mohl radovat z velkého vítězství. V letošní sezóně KVP Přerov utrpěl pouze jednu porážku v základní hrací době, což je obrovský úspěch a šampaňské mohlo téct proudem. V boji o bronz uspěla brněnská Kometa, která zvítězila v sérii 3:1. Slavia Praha si tak z ligy odnáší čtvrtou příčku.

Konečné pořadí 1. ligy mužů

  1. KVP Přerov
  2. STEPP Praha
  3. Kometa Brno
  4. SK Slavia Praha
  5. AJ Strakonice
  6. Slavia Hradec Králové
  7. KVS Plzeň
  8. SK UP Olomouc

 

Zdroj: Deník/Jan Pořízek

sociální sítě

Partneři